Derfor bør du investere i en varmepumpeskjuler

Varmepumper er et grønt supplement til almindelige og traditionelle opvarmningsformer som gas, olie eller el. Varmepumper er forholdsvis nemme at anskaffe sig, passer til de fleste hjem og kræver et minimum af vedligeholdelse, hvilket er en af grundene til, at de er blevet utroligt populære blandt danskerne. Når man anskaffer sig en varmepumpe, gør man ikke kun noget godt for miljøet, men også for sin egen pengepung. Når man begynder at udnytte varmen fra den mest vedvarende energikilde, vi kender, nemlig solen, sparer man penge på et mindre behov for olie, gas og el. Derfor er der rigeligt med grund til at investere i en varmepumpe. Hvis du vælger at anskaffe dig en til dit hjem eller dit sommerhus, kan det også være værd at overveje at investere i en varmepumpeskjuler. Der er nemlig en række fordele ved en skjuler, der ikke kun er æstetiske, men også sikrer et langt og effektivt liv for din varmepumpe.

Brug for en tømrer til dette?.

Få 3 tilbud på opbygning af varmepumpeskjuler – Gratis!

En ude- og en indedel

En varmepumpe består af to dele, en indedel og en udedel. Der findes grundlæggende tre forskellige typer af varmepumper, nemlig luft til luft varmepumpen, luft til vand varmepumpen og jord til vand varmepumpen. Alle sammen fungerer de ved at udvinde varmen fra solen, enten fra jorden eller direkte fra luften, hvorefter det overføres til huset enten i form af opvarmning af vandet i husets radiatorer eller ved at blive pustet direkte ind som varm luft. Hvilken løsning man vælger, kommer meget an på huset og ens behov. Eksempelvis kræver jord til vand varmepumpen, at man har en stor have, som man har lyst til at grave op for at lægge slanger ned i, og derfor er det ikke alle, der bliver tiltalt af netop denne mulighed. Den mest populære varmepumpe er luft til luft varmepumpen, der egner sig til langt de fleste hjem og også er billigt i anskaffelsen. Uanset hvilken varmepumpe man ender med, vil man have et todelt apparat, der har en indedel og en udedel. Udedelen vil oftest fylde mest og være den mest larmende. Når det kommer til varmepumpeskjulere, findes der løsninger til begge dele. Så hvad enten du ønsker at beskytte udedelen mod vind og vejr, en pænere løsning i din stue eller måske begge dele, kan det være det værd at se nærmere på de mange muligheder omkring en skjuler til din varmepumpe.

Fordelene ved en varmepumpeskjuler

En varmepumpe er et avanceret stykke teknologi, hvorfor det ikke er en billig investering. At anskaffe sig en sådan pumpe er altså ikke en beslutning, man tager over natten. Derfor kan det også godt betale sig at undersøge de forskellige muligheder og passe godt på sin investering, når man først har foretaget den. Den primære fordel ved en varmepumpeskjuler er, at den passer godt på din nye varmepumpe. Det gælder især for udedelen, der hver dag er udsat i det danske klima. Det gælder især i efterårs- og vintermånederne, hvor blæst, nedfaldsløv, regn og sne kan lægge pres på udedelen af din varmepumpe. Ved at sætte en skjuler over udedelen på din varmepumpe, mindsker du risikoen for at blade, skidt og snavs sætter sig i pumpens luftindtag, hvilket kan nedsætte varmepumpens effekt og i sidste ende medføre driftstop. Det siger sig selv, at dette ikke er sundt for varmepumpen, og med en skjuler slipper du samtidig for jævnligt at skulle rengøre din varmepumpes udedel for snavs og nedfaldsløv. Derudover sørger en skjuler også for at forhindre sne og is i at sætte sig på varmepumpen, når det er vinter, hvilket gør, at der varmepumpen fungerer langt bedre i de kolde måneder, når der virkelig er brug for dens effekt. En varmepumpeskjuler kan desuden være med til at dæmpe de støjgener, der kan komme fra en varmepumpe. Det er ikke meget, men nogen kan føle sig generet af det. Derfor er der eksempelvis regler for, at udedelen skal sidde et vist antal meter fra skellet ind til naboen, for at disse ikke bliver generet af støjen, ligesom det kan være en dårlig idé at placere sin indre varmepumpe i soveværelset eller et andet sted, hvor man gerne vil have fuldkommen ro. Hvis man vil mindske støjgenerne fra sin varmepumpe, kan en skjuler også være en investering værd. Der er nemlig mulighed for at efterisolere med lyddæmpende materiale efter behov, så man kan mindske den støj, varmepumpen måtte udgive. Det gælder både for inde- og udedelen.

Gør varmepumpen en del af din indretning

Samtidig er der mange, der mener, at en varmepumpe ikke er særlig køn. Af udseende virker indedelen meget som et airconditionanlæg, der sidder oppe under loftet, mens udedelen minder om en hvid firkant, der sidder uden på huset. Særligt inde i hjemmet er der mange, der ikke ønsker at have deres varmepumpe hængende frit. Her kan man med fordel se nærmere på de mange muligheder, der er med varmepumpeskjulere. De findes nemlig i et utal af forskellige designs, former og byggematerialer, hvorfor man med garanti kan finde en løsning, der også passer godt ind i ens hjem og hjælper med at bibeholde charmen i stuen, eller hvor varmepumpen nu sidder. Da mange mener, at en varmepumpe ikke er særlig køn og simpelthen kan ødelægge udtrykket i et helt rum, kan en skjuler også være en god investering at gøre, hvis man overvejer at sælge sit hus. Den visuelle fordel ved en skjuler gælder både for den indre- og den ydre del, hvor man får muligheden for at gemme den helt væk med præcis den skjuler, man synes bedst om.

Hvordan anskaffer man sig en varmepumpeskjuler?

Der er efterhånden mange forskellige skjulere at vælge mellem på markedet. Det visuelle betyder meget for mange, og netop fordi skjuleren skal være kønnere end selve pumpen, er der mange forskellige designs og udtryk at vælge imellem. I de fleste byggemarkeder kan man finde varmepumpeskjulere, der i prisleje ligger omkring de 1000 kr. Det er altså en rimelig investering, hvis synet af varmepumpen er noget, der genererer en hver dag. Det kan også være en investering i det lange løb på den vis, at det beskytter varmepumpen, især udedelen. Hvis du ikke kan finde en skjuler i byggemarkederne, der falder i din smag, er der selvfølgelig muligheden for at kontakte en tømrer og få lavet en helt specialkonstrueret skjuler efter netop din smag. Er du en handy-man eller woman, der gerne vil spare nogle penge, kan du også give dig i kast med at konstruere en selv, selvom det dog kræver lidt ekstra tid. Nogle forhandlere tilbyder også skjulere i forbindelse med køb af en varmepumpe, så hvis du ikke allerede har anskaffet dig en varmepumpeskjuler, kan det også gøres den vej.

Skriv en kommentar