Varmepumpe til små rum: Så stor skal din varmepumpe være

Der er mange overvejelser man skal gøre sig, når man skal anskaffe sig en varmepumpe til små rum. Varmepumpen skal ikke mindst passe til din boligtype, dit varmebehov og din pengepunge. Varmepumpe priser svinger nemlig alt efter hvilken type det er og hvilken størrelse den har. 

Sådan afgøres varmepumpens størrelse til små og store rum

En varmepumpes størrelse opgøres i kilowatt (kW) og det kan være en god idé at undersøge hvilken størrelse varmepumpe, der er værd at investere i for dig. Det kan nemlig have stor betydning for din endelig besparelse, hvis du vælger en varmepumpe, som er for stor og for lille.

 

Man vil typisk vælge en luft til vand varmepumpe, hvis man skal bruge varmepumpen til at opvarme store arealer af boligen. Har du derimod behov for en varmepumpe til små rum, kan du med fordel vælge en luft til luft varmepumpe.

Luft til luft varmepumpe til små rum

Står du overfor at skulle finde den rette opvarmningsform til mindre rum, som f.eks. din garage, værksted eller skur, så er det en god idé at vælge en luft til luft varmepumpe til de små rum.

 

En luft til luft varmepumpe vil nemlig nemt og hurtigt kunne opvarme de mindre rum uden problemer. Luft til luft varmepumpen er særligt velegnet til mindre rum, da installationen er forholdsvis simpel i modsætning til en luft til vand varmepumpe, som er en dyrere pumpe, der kræver en mere omfattende installation.

Fordele ved at opvarme små rum med luft til luft varmepumpe

Der er mange fordele ved at indsætte en luft til luft varmepumpe i små rum. Afhængigt af hvilket lille rum du har behov for at indsætte varmepumpen i, vil du kunne nyde godt af nedenstående fordele.

 

  • Installationen er nem og simpel 
  • Mulighed for Wi-Fi styring, så du kan skrue op og ned for varmen på afstand 
  • Det er en billigere og mere miljørigtig løsning end f.eks. el-radiatorer eller gulvvarme 
  • Kan anvendes som aircondition i sommermånederne

Installation af varmepumpe til små rum 

Uanset om du er den fødte handyman og er vaks på fingrene, må du ikke selv montere den nye luft til luft varmepumpe i små rum. Det skyldes at anlægget indeholder kølemiddel, som man skal have et såkaldt KMO-bevis for at håndtere.

Prisen på montering af en varmepumpe til små rum, varierer fra forhandler til forhandler. Du kan med fordel kigge efter en certificeret forhandler, hvor du er sikker på at monteringen bliver foretaget på lovlig vis.

Skriv en kommentar