Varmepumpe service

Det er utrolig vigtigt, at din varmepumpe yder det optimale hver dag. Starter den med at halte i performance, bør du hurtigst muligt få en fagmand ud og tjekke op på den, da det kan have økonomiske konsekvenser for dig, hvis ikke fejlen rettes i tide.

En varmepumpe er i og for sig en mekanisk maskine, hvilket naturligvis betyder, at den fra tid til anden kan risikere at gå i stykker (eller blot delvist i stykker). Derfor er det vigtigt at vide, hvem man bør kontakte, når uheldet er ude. Varmepumpe service er en nødvendighed for dig, der har en eller flere varmepumper i hjemmet, og derfor vil vi herunder på bedst mulig vis guide dig indenfor området.

Dette siger loven om varmepumpe service

Der er lovmæssige foranstaltninger, som gør, at du som varmepumpe ejer som minimum skal have din varmepumpe serviceret 1 gang årligt. Grunden til det er, at en varmepumpe indeholder kølemiddel, hvilket under ingen omstændigheder må slippe ud af pumpen. Gør det først det, kan det være yderst farligt for miljøet. Selve håndteringen af dette kølemiddel er ikke noget, du selv må gøre. Det kan være ganske farligt, hvorfor der er behov for, at en autoriseret montør ordner dette for dig.

Sådan holder du din varmepumpe på bedst mulig vis

Selvom du ikke selv må yde varmepumpe service, så er der nogle ting, som du selv kan gøre, for på bedst mulig vis at opretholde ydeevnene og forlænge levetiden på din maskine. Vi har herunder listet nogle af de ting, som vi anbefaler, at du med jævne mellemrum selv gør.

  • Filtre – I din varmepumpe er der nogle filtre på indersiden, som du selv kan rense og støvsuge. Det er dog meget vigtigt, at dette bliver gjort forsigtigt!
  • Lad ikke visne blade og andet skidt komme i nærheden af din varmepumpe. Sørg for at holde området omkring den rent og fri for snavs.
  • Lad ikke græs eller andet beplantning være i nærheden af maskinen.

Ved at foretage ovenstående relativt overkommelige ting, vil du kunne skabe en mærkbar forskel for levetiden på din varmepumpe.

Er et varmepumpe eftersyn vigtigt?

Du sidder måske lige nu med ovenstående spørgsmål; for hvorfor er det egentlig, at et varmepumpe eftersyn er vigtigt? Er det ikke blot en udgift?

På sin vis er det en udgift, men man bør i stedet se det som en investering. Sagen er nemlig den, at en maskine relativt nemt og pludseligt kan bryde sammen, hvis ikke den vedligeholdes. Derfor er det vigtigt, at eventuelle fejl bliver ordnet i opløbet. Vi anbefaler derfor, at man får foretaget et varmepumpe eftersyn mindst 1 gang årligt, så man minimerer chancerne for, at maskinen skal igennem en større og omkostningstung reparation.

Find din næste varmepumpe hos os

Vi lever til dagligt af at rådgive danskere inden for varmepumper. Er du derfor selv ude efter en, så lad os hjælpe dig på rette vej. Vi har skrevet tonsvis af guides inden for emnet, og vil derfor være i stand til at yde den assistance, du har brug for. Se eksempelvis vore liste over varmepumper her.

Skriv en kommentar