Varmepumpe, elradiator eller brændeovn?

Et af de helt store spørgsmål hos de husstande, som helt naturligt har behov for opvarmning, er om hvorvidt man bør benytte sig af en varmepumpe, elradiator eller brændeovn. Vi har valgt at kigge lidt nærmere på, hvad man skal være opmærksom på ved hvert produkt samt nogle af de fordele og ulemper, de hver især lægger inde med.

Varmepumpe er til de økonomisk ansvarlige

Du har uden tvivl hørt om en varmepumpe før, og måske har du derfor et brændende ønske om at vide, om hvorvidt det er det rigtige valg for dig. Generelt siger man, at en varmepumpe benyttes af de mennesker, som ønsker at investere i egen økonomi. Selvom det kan synes som en større investering af installere en varmepumpe, så vil det på den lange bange (som hovedregel) godt kunne betale sig.

Varmepumper fungerer ganske simpelt ved, at maskinen omdanner den naturlige luft til varmeenergi. På den måde spredes varmen ud i dit hjem, uden at du behøver at bekymre dig om hvorvidt elregningen stikker af.

Der findes et hav af forskellige slags varmepumper, og for at finde lige præcis den, der passer til dig hjem, anbefaler vi dig at tjekke vores varmepumpe sammenligning ud her. Her kan du nemt og hurtigt danne dig det bedste overblik over, hvilke forskellige muligheder du har.

Elradiator er det klassiske valg

Du har uden tvivl været i et lokale fornyligt, som har haft elradiatorer installeret. Det er nemlig det helt klassiske valg i mange danske hjem. Som udgangspunkt findes der to forskellige slags elradiatorer:

  • Med tråde af stål (den mest gængse)
  • Oliefyldt

Begge radiatorer bruger omtrent lige meget strøm, men versionen med de tynde tråde af stål (lidt ligesom en brødrister) er markant hurtigere om at varme op samt køle ned.

En sådan elradiator fungerer ved, at der enten sættes et stik i stikkontakten, eller at den tilknyttes det allerede eksisterende installation af el i huset – med andre ord kommer energikilden fra elnettet. Derfor kan det hurtigt blive en ganske kostelig affære, hvis der en vinter er meget koldt, og der derfor er behov for meget varme.

En brændeovn er hyggelig men ikke fremtidssikret

Brændeovne er det hyggelige alternativ, som man kan samles om som en familie. Det er dog ikke en specielt ”smart” eller fremtidssikret måde at få varme i hjemmet på. Du kan nemlig ikke selv styre varmen i en brændeovn, og derudover kræver det naturligvis, at man er ved brændeovnen hele tiden. Det er derfor ikke muligt at tænde brændeovnen om morgenen, inden arbejdet kalder, for så at komme hjem 8-9 timer senere til et varmt hjem.

Hvad bør du vælge?

Her på siden slår vi naturligvis et slag for, at man kraftigt overvejer at købe en varmepumpe. Der findes et hav af forskellige muligheder, hvorfor der uden tvivl også vil være en løsning, som passer til dit hjem samt dine præferencer.

Når man kigger på varmepumper, så skelner man mellem følgende to:

Alt afhængigt af hvad der passer dig bedst, kan du følge de to ovenstående links og lære meget mere omkring de enkelte.

Derudover er det vigtigt at nævne, at du med en varmepumpe har mulighed for at søge om tilskud til energibesparelser. Følger du linket, vil du have mulighed for at læse vores blogindlæg omkring emnet, som vil gøre dig klogere på, hvad dette indebærer. Skulle du være interesseret i at lære mere, så kan du til hver en tid besøge vores blog, hvor vi altid forsøger at holde dig opdateret med den nyeste viden indenfor området. Husk også at du altid kan kontakte os vedrørende spørgsmål.

Skriv en kommentar