Tilskud til varmepumpe

Vores planet er under pres på grund af vores udledning af drivhusgasser, og det er blevet klart, at der skal gøres noget. Dette ses ikke mindst i Danmark, hvor flere og flere danskere nedbringer deres eget energiforbrug ved at investere i grønnere løsninger, eksempelvis i form af en varmepumpe. Dog er en varmepumpe et stykke avanceret teknologi, der ikke er helt billigt i anskaffelse og installation. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du er en af dem, der gerne vil gøre noget godt for miljøet og for din egen økonomi ved hjælp af en energirenovering. Hvis du vil anskaffe dig en varmepumpe, kan du nemlig søge om tilskud fra energiselskaber, så du får din varmepumpe til en billigere pris.

Effektive varmepumper

Varmepumper er forholdsvis ny teknologi, der allerede har vundet stort indpas på markedet. Det skyldes, at de er utroligt effektive og miljøvenlige, hvilket gør dem til et godt grønt alternativ til mere traditionelle opvarmningsformer som eksempelvis olie- og gasfyr. Siden 2013 er varmepumperne blevet så effektive, at de nu kan fås helt op til A+++ mærkede, hvilket er den absolut højeste mærkning på den skala, der også kendes fra hvidevarerne. Det betyder, at de mest effektive varmepumper på markedet kan yde over 5 kWh varme pr. tilsat kWh strøm. Varmepumperne giver derfor store besparelser på din varmeregning, så du kan regne med, at din investering har tjent sig selv ind i løbet af 5-10 år, alt efter hvilken varmepumpe man har med at gøre. En varmepumpe er altså et utroligt effektivt grønt alternativ til de almindelige og traditionelle opvarmningsformer, og netop derfor er det muligt at søge tilskud til varmepumpe hos energiselskaberne.

Sådan får du tilskud til varmepumper

De danske energiselskaber, dvs. el-, gas-, fjernvarme- og olieselskaberne, er blevet pålagt, at de skal bidrage til, at danskerne reducerer deres energiforbrug. Det er derfor, at man kan søge om energitilskud til en varmepumpe hos energiselskaberne. Energiselskaberne betaler i gennemsnit 25-35 øre per sparet kWh, og hvor stort dit tilskud kommer til at være, kommer altså an på, hvor meget du ender med at spare. Generelt er besparelserne største, hvis man skifter fra et oliefyr til en varmepumpe. Hvis man ønsker at ansøge om tilskud til varmepumpe, er det mange gange en god idé at starte med at få en håndværker til at kigge på energirenoveringen. Når han har afgivet et tilbud, kan du ansøge om tilskud hos et energiselskab. Det er vigtigt, at man søger om tilskud og får tilbuddet godkendt, inden arbejdet påbegyndes, da man ellers mister retten til et tilskud. Det eneste krav for at kunne opnå et tilskud til varmepumpe er, at den skal være købt i Danmark. Størrelsen på et energitilskud til varmepumpe varierer naturligvis, også efter hvilken varmepumpe du investerer i, og ikke mindst hvilken energiform du brugte før. I en privat bolig på mellem 80 og 200 kvm, vil et energitilskud til varmepumpe kunne udgøre op mod 8.000 kr. skattefrit. I sommerhuse er det kun luft til luft varmepumper, der gives tilskud til, og det vil kunne udgøre op mod 750 kr.

Håndværkerfradraget og tilskud til elafgift

Når man skifter varmekilde, kan man ved nogle bestemte udskiftninger drage fordel af at kombinere sit energitilskud med håndværkerfradraget. Dette gælder blandt andet ved udskiftning til varmepumper, hvor man både kan få tilskud på selve varmepumpen og på arbejdet med at installere og montere den. På den måde kan man få en utrolig billig løsning med udskiftning til en varmepumpe, hvor hele projektet ender med at blive billigere for bygherren. Når først din varmepumpe er installeret, kan du desuden søge om tilskud til elafgift. Der er ikke mange, der kender til dette tilskud, og derfor er det heller ikke mange, der benytter sig af det. Man kan få et tilskud til den del af ens forbrug, der ligger over 4.000 kWh, hvis man bor i en helårsbolig, der har et elforbrug over dette. Man kan få dette tilskud, hvis elvarme er ens primære varmekilde, men det er det jo, hvis man benytter sig af et varmepumpeanlæg. Ud over det skal boligen registreres hos Bygnings- og Boligsregistret (BBR), og ansøgningen skal godkendes hos kommunen. Derefter vil besparelsen automatisk blive fratrukket på din varmeregning. Man kan altså hurtigt komme til at spare utroligt mange penge i det lange løb, hvis man tager højde for de mange muligheder for fradrag og tilskud, der er, når man investerer i en varmepumpe.

Hvad så nu?

Hvis du vil vide mere om varmepumper, om de mange tilskud til varmepumper og ikke mindst, hvilken løsning der passer sig bedst for dig, er det en god idé at tage kontakt til en fagmand. Varmepumpeinstallatører arbejder med varmepumper til hverdag, så de kan svare på de fleste spørgsmål og hjælpe dig med at finde frem til den løsning, der passer bedst til dig. Her på siden kan du også finde mere information om de enkelte varmepumper og generel information om de forskellige muligheder.

Skriv en kommentar