Sådan ansøger du om tilskud til energibesparelser

Alle ønsker naturligvis at spare penge – her på siden er vi eksperter indenfor energibesparelser, og derfor vil dette blogindlæg omhandle ansøgninger om tilskud til energibesparelser. Vi er nemlig af den holdning, at du skal spare så mange penge, som det overhovedet er muligt.

Tilskud til energibesparelser kommer sig af, at Danmark for en årrække siden underskrev en aftale med EU og dertilhørende parter om, at CO2 udledningen skulle nedbringes. Et skridt i dén retning var, at danskerne skulle blive bedre til selv at investere i energibesparende tiltag til hjemmet. Derfor begyndte man at give tilskud, hvilket er et fantastisk tiltag for dig, der har investeret i en varmepumpe!

Tag kontakt direkte til dig elselskab

Det kan ligne en jungle at skulle igennem, hvis man ønsker at ansøge om tilskud. Det behøver det dog ikke at være. Vi slår her på siden et slag for, at du sætter et par timer af til at kontakte dit elselskab, da det vil være den optimale start på rejsen mod tilskud.

De fleste energiselskaber har en standardformular, som du nemt og hurtigt kan udfylde. Vi anbefaler, at du udfylder denne standardformular og sender afsted inden, du køber de nødvendige materialer – derved er du sikker på, at du får ansøgningen godkendt, inden du investerer i diverse materialer og håndværkere.

Efter at have indsendt formularen, vil der ofte gå 1-3 uger, før du hører et svar fra selskabet. Skulle der dog opstå spørgsmål undervejs, så kontakt endelig dit energiselskab. De er vant til, at folk spørger omkring diverse ting – og de ved også, at det kan være en kompleks omgang at skulle igennem.

Når du forhåbentlig har fået ansøgningen godkendt, kan du begynde at indkøbe materialer og indsamle tilbud på eksempelvis håndværkere. Du skal dog huske en ting: Energiselskabet skal have alle de kvitteringer, som du får i forbindelse med dine indkøb. Det er en god idé at spørge selskabet om, hvordan de ønsker at modtage kvitteringerne (ofte vil det blot være via e-mail).

Efter at elselskabet har godkendt dine kvitteringer, vil der blive lavet en udbetaling til din NEM-konto.

Vigtigt at huske på: Bestil først materialer efter din ansøgning om tilskud er godkendt!

Det er yderst vigtigt at huske på, at du først skal bestille materialer m.v. efter din ansøgning er godkendt. Grunden er, at det ikke er muligt at få energitilskud til renoveringer, som allerede ér igangsat eller afsluttet.

Skriv en kommentar