Montering af varmepumpe

Montering af varmepumpe

Hvis du er en af dem, der bekymrer dig om miljøet og holder dig opdateret omkring grønnere og effektive løsninger, der kan være med til at gøre en forskel for vores klima, har du sikkert hørt om varmepumper. Der er er tale om forholdsvis ny teknologi, hvor man kan udvinde varme fra den mest vedvarende energikilde vi kender, nemlig solen, men ikke desto mindre er varmepumper allerede blevet utroligt populære.

Det skyldes ikke alene, at de gør en forskel for miljøet, men de kan også skabe store besparelser på varmeregning. Derfor er der med en varmepumpe tale om en investering, der, alt efter type og model, tjener sig selv ind igen på 5-10 år. Der er altså flere fordele, der har været med til at sikre, at varmepumpen er kommet på markedet for at blive.

Især i et land som Danmark er varmepumper en genial løsning, der nedbringer de høje omkostninger til opvarmning af ens hjem. En varmepumpe er også forholdsvis nem at anskaffe og findes i mange forskellige prislejer, alt efter hvilken model man vælger. Med hensyn til installation og montering af varmepumpe er det også forholdsvis nemt, men her skal man have en fagmand ind over. Du kan her læse mere om, hvad monteringen består i, samt hvilke dele du selv kan stå for.

Leder du efter et godt tilbud på montering af varmepumpe?.

[eafl id=”845″ name=”Montering af varmepumpe” text=”Få 3 tilbud på montering af varmepumpe inkl. installation – Gratis!”]

Hvordan monteres en varmepumpe?

Hvordan en varmepumpe monteres, kommer igen an på, hvilken model der er tale om. Grundlæggende er der tre forskellige typer, nemlig luft-til-luft varmepumpen, luft-til-vand varmepumpen og sidst men ikke mindst jord-til-vand varmepumpen. Den sidstnævnte er den mest avancerede at installere, da det kræver, at der bliver gravet ud i haven og lagt slanger ned, der kan absorbere varmen fra jorden.

For alle typer gælder det, at varmepumpen består af en indre del og en ydre del. Generelt fungerer en montering af varmepumpe ved, at man borer et hul i ydervæggen, der enten er af træ eller mursten. Indedelen monteres indvendigt på en ydervæg, og der trækkes kabler og rør mellem de to dele, der forbindes. Varmepumpen opsættes med kanaler og trykprøves, hvorefter der udføres en vakuumering af anlægget. Til sidst får man som regel en gennemgang af udstyret, hvor man får af vide, hvordan det fungerer, samt hvordan man på bedst mulig vis vedligeholder de forskellige dele og sørger for, at de leverer bedst muligt så længe som muligt.

Hvad kan jeg gøre selv?

Måske har du været inde på nettet og tjekke priserne for en montering af varmepumpe, der kan løbe op i høje summer. Det er ærgerligt, hvis det er det, der skal stoppe en, da en varmepumpe er en investering, som kommer langt de fleste danskere til fordel i mange år fremover. I et vist omfang kan man selv klare nogle af tingene i forbindelse med monteringen og derved spare nogle af omkostningerne.

Du må eksempelvis selv stå for at stille indedelen op, ligesom du også selv kan sætte udedelen op, enten på et vægbeslag på husets væg eller et gulvstativ. Dog er de to ting det eneste, man selv må gøre, hvis man ikke er udannet til andet. Det skal være en uddannet og autoriseret VVS’er, som skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Hvis du skal have en luft til vand varmepumpe installeret, er der også behov for at tilkalde en uddannet kølemand til at slutte delene sammen på grund af kølemidlet, der bruges til at fragte varmen udefra ind.

Sidst men ikke mindst må du heller ikke tilslutte el – her skal der en elektriker til. Der er desuden visse retningslinjer, som man skal være opmærksom på i forbindelse med montering af varmepumpe, hvis man beslutter sig for at klare nogle af tingene selv. Eksempelvis er der regler om, hvor langt en varmepumpe skal sættes fra skellet til naboen, så de ikke bliver generet af støjen.

Tilbud på montering af varmepumper

Der er efterhånden mange montører på markedet, der tilbyder at hjælpe dig med at installere og montere din varmepumpe efter de korrekte regler. Her vil man ofte få et tilbud i form af en pakkeløsning, hvor man betaler én samlet pris for at få installeret sin varmepumpe fra ende til anden. På den måde behøver man ikke selv skulle tænke på noget, men blot lade de professionelle om at klare deres arbejde.

Ved at vælge denne løsning er du sikker på, at alting er i orden, og at der er taget højde for de regler og retningslinjer, er måtte være på området. Det er især en god idé, hvis du ikke har erfaring med varmepumper og monteringen af dem. Samtidig bliver en sådan installation hurtigt klaret, typisk i løbet af en halv til en hel dag, så du ikke behøver være generet af det særligt længe.

På den vis er det en smart løsning for dig, der bare gerne vil have din varmepumpe ordentligt installeret og op at køre så hurtigt som muligt. En professionel montør vil også sørge for at sætte dig ind i alle aspekter omkring din nye varmepumpe, så du er rustet til at tage dig af den i årene, der kommer.

Dog er den nemme løsning også ofte den dyreste, og som tidligere nævnt kan en fuldstændig montering og installation af din varmepumpe hurtigt blive en dyr affære. Den ene løsning er at klare de ting, du kan, selv – en anden løsning er at bruge noget tid på at undersøge mulighederne på markedet og indhente tilbud, så du er sikker på, at du ikke kommer til at betale for meget.

Indhent flere tilbud

Ved at indhente flere tilbud kan du sammenligne priserne og finde det sted, hvor du får mest for dine penge. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget en montør tager for sin services, og igen kommer det også an på, hvilken varmepumpe og hvilket hus, der er tale om. Derfor kan det godt betale sig at sætte lidt tid af til at undersøge markedet på forhånd, inden man investerer i sin nye varmepumpe. På den måde kan du være sikker på, at du får grøn og effektiv energi, uden at du kommer til at betale for meget for monteringen og installationen af den.

2 kommentarer til “Montering af varmepumpe”

Skriv en kommentar