Luft til vand varmepumpe

Inden for varmepumper findes der flere forskellige typer. Generelt set er varmepumper en forholdsvis ny teknologi, hvor det er blevet muligt at udvinde energi fra den mest vedvarende energikilde, vi kender til, nemlig solen. Det kan blandt andet foregå ved direkte overførsel til luften i et hjem, som det er tilfældet med en luft til luft varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe fungerer på en lidt anden måde. Princippet er det samme, idet der bliver udvundet varme i form af fugten i luften udenfor, hvorefter det overføres til et kølemiddel. Dette kølemiddel bruges derefter til at opvarme vand, der sendes gennem husets radiatorer.

Med en sådan type varmepumpe får man altså en form for varme, der minder meget om den, mange har i forvejen. En sådan varmepumpe er altså et udmærket alternativ og supplement til det traditionelle olie- eller gasfyr. Det er desuden værd at bemærke, at der altid vil være mulighed for at udvinde energi fra luften udenfor, uanset temperaturen.

Man kan altså regne med energi fra sin varmepumpe, selvom temperaturerne udenfor er helt ned til 25 minusgrader. En varmepumpe er derfor en mulighed, der er værd at overveje for mange danskere.

Fordelene ved varmepumper

Teknologien med varmepumper er som sagt et forholdsvis nyt fænomen, men varmepumperne er allerede et utroligt populært valg, der går igen i mange danske og udenlandske hjem. Det skyldes især de mange fordele, som man får med en varmepumpe. Først og fremmest er der tale om grøn og vedvarende energi, da der ikke er nogen former for afbrænding af fossile brændstoffer eller andet involveret.

Det er især betydningsfuldt i disse år, hvor der er stort fokus på klimaet og de udfordringer, vi står over for. Hvis vi skal undgå, at vores planet som vi kender den ophører med at eksistere, må vi alle sammen gøre vores for at nedbringe vores CO2-udslip. Ved hjælp af en varmepumpe kan man sørge for, at ens eget hjem bliver opvarmet med grøn og miljøvenlig energi.

Det betyder samtidig, at der er brug for mindre af den dyre olie og gas, der ellers bruges. Da en varmepumpe i modsætning er utrolig billig i drift, er der mange penge at spare på varmeregningen ved at anskaffe sig en varmepumpe. En varmepumpe bruger en vis mængde energi, men den producerer 4-5 gange så meget energi, som den bruger.

Det betyder, at 60-80% af varmen i princippet er gratis. Derfor kan det også mærkes på varmeregningen og i økonomien, hvis man vælger at købe en varmepumpe. Derved kan man også vælge at se det som en investering, da en varmepumpe hurtigt vil tjene sig selv ind igen.

Behagelig opvarmning og nem installering

En varmepumpe er altså et godt tiltag for både din egen økonomi og for klimaet, men fordelene stopper ikke her. En varmepumpe er en utrolig god energikilde, da den giver en behagelig varme, der er nem at justere. Hvor mange funktioner, en given varmepumpe har, kommer naturligvis meget an på type og producent.

Men i flere varmepumper er der installeret smarte funktioner, der gør det hele lidt nemmere for dig. Eksempelvis findes der varmepumper med tilhørende apps, så man kan styre det hele fra telefonen. En anden fordel ved varmepumperne er, at de er forholdsvis billige at anskaffe sig og nemme at installere.

Varmepumpen fylder ikke meget, og der er ikke meget der skal gøres med denne type varmepumpe. Eksempelvis skal man til at grave jord ud, hvis man vil have en jord til vand varmepumpe. En jord til vand varmepumpe giver en lidt bedre økonomisk gevinst, men luft til vand pumpen kræver hverken, at du har et stort haveareal, eller at du har lyst til at grave det hele op.

Det er blandt andet det, der gør, at luft til vand varmepumpen er et utroligt populært valg blandt forbrugerne.

Vedligehold og placering

En varmepumpe af denne type er utroligt nem at have med at gøre. Når den først er anskaffet og installeret, passer den stort set sig selv. Hvor lang tid en varmepumpe holder, kommer naturligvis an på producent og model, men i mange tilfælde er der adskillelige år.

Med hensyn til vedligehold er det altså ikke noget, som man skal tænke nærmere over. Dog kan det være en god idé at tænke over, hvor man placerer sin varmepumpe. En varmepumpe består af en udedel og en indedel, og udedelen kan godt larme en smule.

Derfor skal man tænke over, at udedelen ikke skal placeres tæt ved en terrasse eller et soveværelse, da dette kan være generende om sommeren, især hvis man sover med åbent vindue om natten. Der er også regler for, hvor langt en varmepumpe skal være placeret fra skellet ind til naboen, da støjen heller ikke må være til gene for dine naboer.

Er en varmepumpe et godt valg for dig?

Umiddelbart har varmepumper utroligt mange fordele for næsten enhver tænkelig husstand. Ikke alene får man grøn og sund energi, men der er også mange penge at spare. Der findes forskellige muligheder, producenter og modeller, som du kan læse mere om her på siden.

Man kan derfor tilpasse sin varmepumpe, så den passer bedst muligt til ens eget hjem, ønsker og behov. Grundlæggende passer luft til vand varmepumperne især til dem, der har et helårshus, men som ikke ønsker at grave ud til en jord til vand varmepumpe.

Er du i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal vælge, er du altid velkommen til at læse mere her på siden eller kontakte os for mere specifik information.