Dette skal du vide om elvarme i sommerhuset

Kigger du som sommerhusejer hvert år på varmeregningen med et koldt gys over nakken? Så kan vi fortælle dig, at du ikke er den eneste! Flere og flere sommerhusejere oplever hvert år, at varmeregningen stiger og stiger, og det kan endda afholde nogle fra at søge mod sommerhuset i weekender og ferier.

Det er enormt ærgerligt, og kan i værste tilfælde ende med et sørgeligt ”til salg” skilt i sommerhushaven. Dette problem har vi kigget nærmere på, og i det følgende kan du få mere af vide om de såkaldte varmepumper til sommerhuset. Vi skal kigge på, hvorledes varmepumperne fungerer, og hvorfor det netop er det rigtige valg for dig og dit sommerhus.

Lad varmepumpen gøre arbejdet

Du kender følelsen; du træder ind i dit ellers så dejlige sommerhus, men på de kolde tider af året er dette ikke en behagelig oplevelse, da sommerhuset er kølet helt ned til det ukendelige.

Når dette sker er det ikke så mærkeligt, at varmeregningen stiger i pris, da huset jo skal varmes op i en fart. Hvad enten du har gulvvarme, radiatorer eller brændeovn kan dette blive en rigtig dyr omgang. Det er her varmepumpen kommer ind i billedet. Med en varmepumpe sikrer du, at der altid er en behagelig temperatur i dit sommerhus, og så endda med en god økonomisk samvittighed.

En varmepumpe fungerer kort fortalt ved hjælp af to dele. Den ene del sidder udenpå huset, og sørger for, at den varme, der er i luften udenfor, bliver ført ind i huset. Ved hjælp af en særlig kompressionsteknologi bliver varmen derpå ført ind i huset via den anden del af varmepumpen. Denne ligner en helt almindelig aircondition, og sørger for, at der altid er varm og behaglig luft indendørs.

Har man derimod brug for at luften bliver afkølet i de varmere perioder, kan varmepumpen også klare dette, da den også fungerer som en aircondition. Det anbefales at den indendørs del af varmepumpen monteres et centralt sted i huset, hvor der er mest brug for, at varmen kan cirkulere.

Varmepumpen kan bruges i alt slags vejr

Nu spekulerer du måske over, hvordan en varmepumpe kan trække det varme luft ind i dit sommerhus, når der umiddelbart ingen varm luft er udenfor? Det forholder sig sådan, at uanset hvor koldt der måtte være udenfor, vil der er altid være det såkaldte termiske energi i luften. Varmepumpen har således den egenskab, at kunne finde denne varme luft, også selvom der måtte være minusgrader, og distribuere den indenfor i dit sommerhus. Det er en super smart måde at få varmet din bolig op på en miljøvenlig og ikke mindst bæredygtig måde.

Det miljøvenlige og økonomiske valg

Måden en varmepumpe fungerer på er selvsagt miljøvenligt, idet den ikke tager noget fra naturen for hurtigt at brænde det af igen, ligesom det eksempelvis er tilfældet ved brændeovne, der kører på højtryk i vinterhalvåret. Varmepumpen kan nemlig også lagre den varme luft, hvis ikke den bruges med det samme, således at der aldrig vil gå noget til spilde.

Rent økonomisk vil en varmepumpe også give luft i budgettet, da denne kan skære helt op til 60% af varmeregningen af, og da heller ikke kræver det store i vedligeholdelse. Selvom en varmepumpe kræver el, for at kunne producere den varme luft, bruger den aldrig mere energi, end hvad den selv kan give. En varmepumpe er dermed en innovativ og miljøvenlig løsning.

Få varmet sommerhuset op hjemmefra

Går du og overvejer, om en varmepumpe er løsningen for dig og dit sommerhus, men er stadigvæk ikke helt overbevist? Så kan dette måske hjælpe på din beslutning.

Hos udvalgte varmeselskaber er det nemlig muligt at få installeret en varmpumpe, hvor der med i prisen også medfølger en applikation til din mobil eller tablet. Med denne applikation kan du altså hjemmefra sidde og regulere på temperatur og styrken dertil, således at dit sommerhus har præcis den temperatur du ønsker, når du ankommer. Dette er intet mindre end genialt, og vi er sikre på, at denne smarte funktion er kommet for at blive. Det er altså bare et spørgsmål om tid, før samtlige varmeselskaber også får denne ekstremt nyttige funktion inkorporeret.

Slutteligt kan vi her på siden ikke andet end at være begejstrede for denne nye måde at varme boliger op på. Med de mange miljømæssige og økonomiske fordele, kan vi med rigtig god samvittighed anbefale dig at skifte over til en varmepumpe – du vil med garanti ikke fortryde det!

Skriv en kommentar